Sincer…sunt ȋnarmată până-n dinţi!

violentaDa, recunosc, sunt ȋnarmată impotriva violentei…mă blochez pe moment, mă pierd dar fiecare poveste care ajunge la mine mă ambiţionează să lupt! Nu ştiu de ce tipii ( că nu ȋi pot numi bărbaţi…nici nu ştiu cum ar fi potrivit să-i numesc… ) care au un astfel de comportament nu sunt obligatoriu trataţi ȋn centre de specialitate…probabil şi din cauza faptului că multe femei nu vorbesc. Dar cum să vorbească?? Cum să zică ceva când ştiu că totul se poate ȋntoarce ȋmpotriva lor şi poate ieşi mai rău decât dacă n-ar fi vorbit ?? Ce să zică atâta timp cât stau ȋn casa lui şi ȋngrijesc de gospodarie, de copil sau copii şi n-au niciun venit…unde să meargă ? cu ce să-şi crească copiii ?

Putem condamna pe cineva că s-a ȋndrăgostit şi a ales cu inima? Că şi-a dorit să fie fericită şi preţuită dar n-a putut vedea că persoana nu e potrivită? Putem să judecăm fără să cunoaştem trecutul unei persoane? Punem arăta cu degetul pe cineva care se află ȋn impas fără să ne gândim că am fi putut fi in locul acelei persoane? Alegem noi ȋn ce familii ne naştem şi mediul ȋn care creştem atunci când suntem mici ? Oare alegerile pe care le fac fetele/adolescentele nu au la bază şi traumele copilăriei?

Cauzele pentru care o femeie ajunge ȋn astfel de situaţii sunt multiple şi relevante doar pentru a preveni şi alte fete tinere să ajungă aici, ȋnsa scopul principal ȋl constituie rezolvarea problemei şi tratarea ei.

Eu nu pot să rămân indiferentă pentru că sunt femeie si consider ca e de datoria mea sa apar orice femeie…dar din pacate..cu o floare nu se face primavara 😦

Reclame

2 gânduri despre „Sincer…sunt ȋnarmată până-n dinţi!

  1. Cred ca multe femei au nevoie si de un fel de educatie in privinta prevenirii violentei in familie. Stiu ca dincolo se fac tot felul de intalniri unde femeile sunt incurajate sa vorbeasca despre asta si unde sunt invatate ce si cat trebuie sa accepte, unde sa apeleze si cum sa o ia de la capat. Este adevarat ca in tara noastra sunt multe femei care depind si financiar de barbatii lor si care se tem sa plece pentru ca nu stiu cum sa se descurce singure, se tem ca nu le ajunge doar venitul lor pentru a putea sa isi faca o viata noua. Si, bineinteles, la noi inca functioneaza ” sistemul ce o sa zica lumea”, care ne ingradeste multe decizii….Apoi mai e ideea ca trebuie sa iertam, si iertam pana la sacrificiu. Multe nu inteleg ca un om poti sa-l ierti si daca pleci de langa el. Iertarea nu inseamna ca trebuie sa ajungi sa-ti sacrifici propria viata in folosul cuiva. Multe spun ca daca Isus a patimit pentru oamenii pe care i-a iubit, trebuie sa sufere si sa patimeasca si ele. Lipseste ideea de a te iubi pe tine, de a te pretui intai pe tine, ca mai apoi sa ii iubesti si pe ceilalti. Am fost si eu martora la violenta domestica chiar daca nu direct, dar imi amintesc cata spaima am simtit doar privind femeia asupra careia se revarsa. Si stiu un lucru, si anume ca nu o sa accept niciodata violenta, de nici o natura. Si mai stiu ca acei oameni care devin violenti, au anumite traume si frustrari, au fost traumatizati la randul lor, au fost privati de dragoste si o buna educatie si au nevoie de tratament.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s