Nu permite eşecului să fie ultima etapă a vieţii tale!

img_4328Am mai vorbit despre necazuri si despre faptul ca acestea fac parte din viata noastra. Falimentul insa nu trebuie sa fie o statie finala. Reusesti sa depasesti obstacolele atunci cand nu le consideri esecuri, ci experiente din care ai tras cel putin o invatatura.

Nu de mult am stat să ma gândesc dacă am regrete cu privire la trecutul meu, dacă aş schimba ceva din ce am trăit/experimentat şi după o introspecţie profundă am avut răspunsul: NU !!! Nu aş schimba nimic dacă aş putea da timpul ȋnapoi, nu aş schimba nicio decizie, vorbă sau faptă pentru că azi sunt suma ACELOR alegeri ; azi m-am dezvoltat şi m-am maturizat tocmai datorită eşecurilor şi ȋncercărilor! Normal că aş fi putut de foarte multe ori să aleg diferit dar dacă nu mi-aş fi permis să greşesc nu aş fi putut evolua si atunci cu siguranţă n-aş fi ştiut ce inseamnă dezamăgirea şi n-aş fi putut aprecia simplitatea.

Fugi de incercari si greutati? Sau le accepti ca parte din viata ta care duc la transformarea personalitatii tale? Zicea un pastor la un moment dat ca esecul trebuie vazut ca un ingrasamant pentru succesul care va veni! Si ii dau total dreptate. Daca nu ramanem blocati in acele incercari si ne obligam mintea sa accepte ca suntem oameni si e inevitabil sa nu gresim, atunci putem inainta in ciuda tuturor esecurilor de care ne folosim ulterior sa ne apropiem de succes. Ganditi-va cum obtinem recolta: nu imprastiem mai intai gunoi ca mai apoi sa obtinem roadele? La fel e si in viata noastra, gunoaiele ne slefuiesc, ne modeleaza, ne perfectioneaza, ne formeaza pentru viitor, ideea e doar sa nu fugim de incercari ci sa avem curajul sa le infruntam.

Nu-ti fie frica sa gresesti, apreciaza fiecare incercare si ai curajul sa infrunti greutatile, daca gunoiul se recicleaza, atunci la fel si necazurile! Seara de cele mai multe ori vine plansul dar dimineata vine bucuria. Cel mai important insa, este sa ii ridici si pe ceilalti care trec prin aceleasi necazuri ca si tine, da-le o mana de ajutor, fii intelegator si ajuta-i sa ajunga in statia urmatoare!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s