Prezent, trecut sau viitor?

img_3417


Cati dintre noi traim ca si cum am fi nemuritori? Cati dintre noi ne facem planuri ample si luptam pentru un viitor starlucit, luptam pentru o casa mare, o masina de lux si alte bunuri materiale care sa ne intretina confortul fizic? Cati dintre noi uitam sa traim in prezent si ne focusam pe viitor aducand mereu acuze trecutului? Sunt total de-acord sa luptam pentru un trai decent, dar atunci cand nimic din ce avem nu ne multumeste si ne dorim mereu mai mult, e clar ca undeva exista o problema, un dezechilibru si ca am uitat sa traim in prezent. Sa traim, nu sa fim sclavii banilor in speranta ca ne putem cumpara apoi fericirea.

De-a lungul timpului viata m-a invatat o serie de lectii printre care si aceea de-a pretui fiecare clipa, de-a ma bucura de fiecare moment, de a-mi arata recunostinta ori de cate ori am ocazia sau de a-mi cere iertare si a-mi recunoaste partea de vina atunci cand gresesc.

Am invatat sa apreciez oamenii pentru ceea ce sunt, lucrez la capitolul toleranta dar am invatat ca un compromis atrage dupa sine alt compromis.

In momentul in care am pierdut pe cineva drag, am fost coplesita de o sumedenie de stari: neputinta, frustrare, indignare, dorinta de-a mai avea macar 5 minute la dispozitie sa pot clarifica totul…si asta pana cand am realizat ca ma consum degeaba incercand sa schimb ceva din trecut. Asa ca m-am folosit de acel eveniment care m-a invatat sa pretuiesc totul din jur pentru a duce o viata cat mai frumoasa si a ma bucura la maxim de tot ce ma-n-conjoara: familie, prieteni, natura, incercand totodata sa mentin un echilibru intre lumea fizica si lumea spirituala. Acel eveniment m-a invatat sa pretuiesc fiecare minut si mi-a aratat adevaratele valori. Banii si bogatiile au palit in fata mortii, n-au avut nicio putere.

Toate experientele din trecut m-au dezvoltat si m-au modelat pana in forma in care sunt acum, si stiu ca toate actiunile din prezent duc la omul din viitor. Sunt asadar atat rezultatul propriilor mele alegeri si decizii din trecut cat si rezultatul viitor al experientelor si trairilor din prezent. Daca trecutul nu mai poate fi schimbat, atunci am decis sa traiesc in prezent astfel incat in viitor sa nu-mi doresc sa ma intorc sa schimb sau sa repar ceva din ce a fost.

Desigur ca nu e mereu usor pentru ca ispite si greutati apar la tot pasul, insa cu o atitudine corecta, cu ambitie si incredere in Dumnezeu totul poate fi depasit! Renuntati la a va mai produce singuri suferinta traind in trecut, profitati de prezent si de fiecare oportunitate de-a va dezvolta emotional, spiritual, profesional si nu permiteti omului din viitor sa sfarseasca prin a-si auto-proclama neimplinirea si esecul!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s