Nu cãuta scuze pentru a stagna, cautã oportunitãţi pentru a te dezvolta!

choose-to-growS-a intamplat de foarte multe ori sa merg la diverse conferinte pentru a intalni oameni mai avansati ca mine, mai experimentati si cu abilitati mult mai dezvoltate decat ale mele pentru ca imi doresc mereu sa invat de la cei mai buni si sa extrag din experientele lor ceea ce ma poate duce si pe mine la un nivel mai inalt.

Ce am observat insa dupa primele participari, a fost faptul ca speakerii sau trainerii care tin acele conferinte, sunt foarte preocupati sa-si povesteasca experientele si sa impresioneze cu cunostintele lor, insa foarte putin dispusi sa aloce timp pentru sesiuni de Q&A ( intrebari-raspunsuri ).

Pentru ca imi place sa ma analizez si sa ma evaluez la un anumit interval de timp, asa am facut si in urma catorva participari la conferinte si am constatat urmatoarele: am petrecut un timp excelent in prezenta unor oameni minunati, insa dupa ce au trecut efectele acelea pe care le-au creat speakerii in mintea mea, am ramas cu notitele trecute intr-un caiet pe care l-am asezat pe un raft si acolo a ramas!

Ce vreau sa spun nu este ca imi pare rau ca am participat la evenimente sau conferinte, ci ca neimplicarea mea si lipsa intrebarilor au transformat un potential castig pentru mine intr-o experienta pasiva care a lasat urme slabe in viata mea.

Am realizat asadar ca un eveniment, oricat de bine organizat ar fi si oricate personalitati ar gazdui, NU POATE sa ma transforme decat daca:

  • Merg cu mintea si inima deschise la acel eveniment, cu scopul clar de-a investi in mine
  • Merg pregatita la evenimente, cu intrebari menite sa ma ajute sa ma dezvolt, intrebari la care reflectez ulterior pentru o crestere cat mai mare
  • Ma conectez cu alti participanti si leg relatii cu acei oameni care merg in aceeasi directie, dar sunt cu un pas inaintea mea si astfel ma pot indruma

Sa ma dezvolt intentionat e o alegere personala care cred ca imi aduce beneficii majore in viata, pe toate planurile, iar pentru ca procesul este permanent si ar trebui sa dureze toata viata, e foarte important sa fiu inconjurata de oameni care au rezultate, de oameni care nu spun una si traiesc alta, dar de oameni care traiesc ce spun si spun ce traiesc!

Pentru a gasi insa acesti oameni, si resursele potrivite, trebuie sa incepem sa pasim, sa-i atragem catre noi, sa incepem propria noastra calatorie prin viata care implicit va atrage oprtunitatile menite sa ne duca acolo unde ne dorim. Atentie insa, dorinta fara implicare, determinare si consecventa nu va avea niciun beneficiu si nu ne va ajuta sa ne atingem obiectivele. Constientizarea potentialului nostru si implicarea intentionata in fiecare zi reprezinte baza solida a succesului nostru.

John Maxwell spunea intr-o conferinta ca norocul de tip « cine » e 90% intentionat si 10% accidental ceea ce inseamna ca daca gandim strategic si frecventam anumite cercuri cu scopul clar de-a intalni anumiti oameni care ne inspira, am atras singuri acele resurse prin faptul ca noi ne-am deplasat catre ele si nu am asteptat sa vina ele catre noi.

«  Resursele nu vin catre oameni care stau, ci catre oameni care merg «  John C. Maxwell

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s