Femeie, ȋndrăzneşte!

15390729_649433715237436_4330689821986118114_nSa fii femeie, e complicat.

Sa fii femeie si sa mai fii si mama singura, e o provocare.

Sa fii femeie, mama singura si angajata, presupune sa ai o vointa de fier si o disciplina iesita din comun.

Cu primele 2 joburi m-am ales fara sa fiu intrebata daca le vreau sau nu: m-am nascut femeie si am ramas mama singura. Acestea sunt insa daruri pe care Dumnezeu mi le-a facut si pe care trebuie sa le accept si pretuiesc!

As putea gasi motive de nemultumire? As putea sa ma plang ca e greu? As putea sa ma las doborata de incercari? CU SIGURANTA!!!…insa, aleg sa lupt!

Aleg sa ofer eu ceva vietii, nu astept ca viata sa-mi ofere ceva, aleg sa depasesc fiecare provocare si sa nu ma las doborata de greutati, aleg sa invat din greseli si nu sa evit incercarile, aleg sa iubesc oamenii si nu sa-i neglijez, aleg sa ofer in loc sa primesc pentru ca sunt o femeie luptatoare si cu initiativa.

Tu, ce fel de femeie esti?

Te bucuri de viata sau greutatile te apasa atata de greu incat totul pare intunecat, lipsit de valoare si sens ?

Tu, ce fel de mama esti?

Incerci sa fii perfecta, iti dedici tot timpul copiilor tai dar uiti ca, inainte de toate esti om ?

Tu, ce fel de angajat/lider esti ?

Unul care crede ca pozitia iti asigura succesul sau unul care isi castiga pozitia prin succes ?

Eu sunt femeie si ma bucur in fiecare zi de tot ce ma inconjoara:

Ma bucur ca pot arata in fiecare zi o alta latura a mea, ma bucur ca sunt capabila sa ii inteleg pe cei din jur si sa le ofer sprijinul meu in situatii dificile, ma bucur ca sunt dovada vie a faptului ca viata te poate face mai puternic cu fiecare lovitura a vietii si ma bucur ca Dumnezeu m-a inzestrat cu optimism, curaj si ambitie, calitati imperios necesare pentru o viata fericita si de succes. Toate aceste bucurii presupun insa si sacrificii pe care nu oricine e dispus sa le plateasca: trebuie sa-ti sacrifici mandria in schimbul modestiei, siguranta in schimbul incertitudinii si confortul in schimbul actiunii. Trebuie sa accepti ca o sa fii dezamagit dar totusi sa nu permiti sentimentelor si durerilor sa te invinga : trebuie sa ramai mereu pozitiv, si sa lucrezi zi de zi la o versiune mai buna a ceea ce vrei sa devii. Ma bucur enorm ca am sansa sa-mi traiesc viata si ca ma am pe mine in aceasta calatorie!

Daca pana acum ai crezut ca e imposbil sa fii si femeie, si mama singura, si angajat/antreprenor da-mi voie sa-ti spun ca te inseli!! Poti fii orice iti doresti, daca actionezi!

Nu renunţa asadar la investiţia ȋn tine şi nu te amăgi cu ideea că dacă renunţi la tine o să fii o mamă perfectă…nu faci altceva decât să oboseşti rapid, să devii exagerată şi greu de suportat dar mai ales să te plafonezi! Foloseşte timpul şi pentru tine, nu doar pentru cei din jur; cum să oferi zi de zi tot ce e mai bun dacă tu nu-ţi ȋncarci bateriile ?! Fii o femeie de excepţie şi la muncă sau ȋntre prieteni, fii o inspiraţie pentru cei din jur!

O mamă e mai ȋntâi de toate femeie iar o femeie trebuie să poată fi mai mult decât o mamă. Femeia poate fi ce vrea ea atâta timp cât are motivaţia necesară.

Tu, doar ȋndrăzneşte, femeie!

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s