Legea compensatiei

BalanceHelpcenter-Bumerang-Unternehmen-300x200Sunt uimita si pe deplin recunoscatoare lui Dumnezeu pentru felul in care aranjeaza mereu lucrurile, pentru oamenii care apar in viata mea cu scopuri clare si precise: fie de-a ma invata anumite lectii fie de-a ma sustine si incuraja cand sunt in acele momente de neliniste in care teama si indoiala ma apasa.

De cand am inceput sa studiez indeaproape dezvoltarea personala, am avut privilegiul sa ating un alt nivel al constientizarii, sa vad lucrurile dintr-o alta perspectiva, sa inteleg de ce obisnuim sa reactionam in viata in loc sa actionam si de ce atragem fix acele lucruri pe care defapt nu ni le dorim. Pe langa toate acestea insa, am mai invatat o lectie care le intrece pe toate : legea compensatiei. Aceasta lege poate fi descrisa si comentata foarte mult, insa cel mai simplu de inteles este din urmatorul citat a lui Emerson : « Oamenii generosi stiu foarte bine ca cei care acorda timp, bani sau adapost unui strain sau unui om aflat in nevoie – din dragoste, nu pentru fala – si-L indatoreaza pe Dumnezeu, intr-atat de perfecte sunt compensatiile in Univers. Intr-un fel, timpul pe care s-ar parea ca-l pierd este rascumparat, iar durerile pe care si Ie asuma isi au propria lor rasplata. Acesti oameni aprind flacara iubirii omenesti si ridica standardul virtutii civice printre semenii lor.”

Tot Emerson vine si spune, dupa ce a testat si studiat indeaproape aceasta lege, ca: Daca veti sluji un stapan nerecunoscator, slujiti-l si mai bine. Faceti-vi-l dator pe Dumnezeu. Fiecare fapta isi are rasplata sa. Cu cat rasplata intarzie mai rnult, cu atat mai bine; dobanda compusa la dobanda compusa este rata si folosul acestui fond.”

Ce vrea sa spuna cu aceste cuvinte? Simplu: rasplata sau recompensa nu vine mereu de la cel pentru care muncesti sau caruia i te dedici, ci poate sa vina indirect, de la alti oameni sau prin alte oportunitati si circumstante, iar valoarea sa fie inzecit mai mare decat cea la care te gandeai.

Asta am experimentat-o recent, pe pielea mea, cand am primit urmatorul mesaj de incurajare de la o prietena draga, careia nu-mi amintesc sa-i fi dat ceva sau s-o fi ajutat cu ceva, totusi mesajul ei a venit in momentul potrivit si m-a uimit cu urmatoarele cuvinte:” …Dumnezeu nu intarzie niciodata, la El nu sunt coincidente sau accidente, la El nu sunt formule matematice. El e Dragostea! El tine totul in control. Te imbratisez si te incurajez sa duci pana la capat lucrarea pe care El ti-a incredintat-o. Sunt zile de descurajare, zile in care refuzi sa te ridici, zile de nemultumire, zile de negura deasa in care nu vezi nimic, dar El este cu tine, El – Dragostea! Nu te va lasa, nu te va parasi. Totul se intampla la timpul hotarat de El si nimeni si nimic nu-i pot sta-mpotriva! „

Ei bine..nu vreti sa stiti sentimentul care m-a cuprins citind aceste randuri si caldura si energia cu care m-am umplut instant, dandu-mi forta si puterea sa ma ridic si sa merg in directia in care m-am hotarat sa merg.

Nu contenesc sa afirm ca nimic nu e la voia intamplarii si ca « daca un om este cu adevarat minunat, isi va iubi toti semenii! Ii va iubi deopotriva pe cei buni si pe cei rai. Pe cei buni ii va iubi cu mandrie, admiratie si bucurie. Pe cei rai ii va iubi cu compatimire si tristete, pentru ca, daca este cu adevarat un om minunat, va sti ca atat trasaturile bune, cat si cele rele sunt adesea rezultatul imprejurarilor asupra carora oamenii detin prea putin control, din cauza ignorantei lor” – Napoleon Hill

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s