Legea Elasticului de Cauciuc

timthumbCand am vazut acest titlu, m-a pufnit rasul, pentru ca citeam: ‘Cele 15 legi supreme ale dezvoltarii personale’, de John Maxwell, si nu m-am gandit niciun minut ca dezvoltarea personala ar avea ceva in comun cu elasticul de cauciuc, nu am anticipat corelatia.

Dupa ce am parcurs insa capitolul, sau Legea mai exact, am avut din nou un moment de AHA, un moment de constientizare si de provocare, pentru ca a trebuit nu doar sa ma gandesc la starea actuala, ci si la consecinte si la efecte.

Pe scurt, aceasta Lege spune ca elasticele sunt utile doar atunci cand sunt intinse. Altfel spus, ‘’dezvoltarea se opreste atunci cand nu mai exista nicio legatura intre locul in care te afli si cel in care ai putea fi.’’

Ganditi-va la un elastic de cauciuc. La ce e bun, la ce il putem folosi? Sunt o gramada de modalitati sincer, si daca dam frau liber imaginatiei, descoperim tot mai multe variante.

Ne ajuta insa la ceva sa identificam utilitatea elasticului fara sa-l folosim? Evident, nu!

Cat de util poate fi un elastic de cauciuc? In functie de cat de mult se extinde. Cu cat il intindem mai mult, cu atat se creeaza o tensiune mai mare in interior, care genereaza efectele dorite in exterior. Cand elatsicul e intins la capacitatea lui maxima, inseamna ca si-a atins potentialul maxim.

In cazul nostru, ‘’ dezvoltarea se opreste atunci cand se pierde tensiunea cauzata de discrepanta dintre locul in care suntem si locul in care am putea fi.’’ Trist este ca pentru multi oameni, aceasta tensiune care a provocat la un moment dat dezvoltarea personala, se estompeaza ca rezultat al unui succes. Oamenii considera ca daca si-au atins un obiectiv, au ajuns la destinatia finala, drept urmare abandoneaza calatoria. Din acel moment, ei nu numai ca stagneaza, dar incep sa mearga inapoi, si asta din cauza faptului ca nu exista cale de mijloc, nu exista stagnare, exista fie progres, fie regres, si daca noi nu facem ceva concret ca sa inaintam, atunci automat mergem inapoi.

Vreau sa va incurajez pe fiecare dintre voi sa va ganditi la cine sunteti acum versus la cine ati vrea sa fiti. Sunt convinsa ca toti avem in minte un ideal, un vis, un punct B spre care tindem. Si e clar ca si tu ai 😊. Ce iti mai trebuie insa sa ajungi unde iti doresti este sa fii asemenea unui elastic de cauciuc, si anume sa te extinzi, sa creezi tensiune interioara care se va manifesta in exterior.

Iata cateva motive pentru care se merita efortul de-a te extinde:

  1. Extinderea propriei capacitati incepe intotdeauna din interior

‘’Nu poti face o incursiune in interiorul tau si sa ramai in continuare la fel’’ James Allen

  1. Extinderea capacitatilor presupune intotdeauna o schimbare

“Nu e niciodata prea tarziu sa fii ceea ce ai fi putut sa fii” George Elliot

  1. Extinderea capacitatii te diferentiaza de ceilalti

‘’Oamenii de succes ies in evidenta prin faptul ca initiaza imbunatatirile de care ceilalti au nevoie’’ John Maxwell

  1. Extinderea capacitatii poate deveni un stil de viata

‘’Daca nu vei fi mai bun maine decat esti astazi, atunci de ce mai ai nevoie de ziua de maine?’’ Rabinul Rachman al Bratislavei

  1. Extinderea capacitatii iti confera insemnatate

‘’O posibilitate este un indiciu de la Dumnezeu. Iar noi trebuie sa Il urmam’’ Soren Kierkegaard

Indiferent de statutul pe care il ai in momentul de fata vreau sa te incurajez sa incepi sau sa continui sa te extinzi pentru ca intotdeauna va fi loc de mai bine si va exista un punct catre care te poti indrepta. Viata noastra trebuie sa fie o calatorie cu multe statii, si nu o statie de capat de linie. Statia finala nu o decidem noi, ce putem insa decide, este sa ne dezvoltam cat mai mult potentialul.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s