Uneori castigi, uneori inveti

xsi0Cand am citit cartea cu titlul de mai sus, am rezonat instant cu tot ce a scris John acolo, m-am regasit in principiile de care vorbeste si am inceput sa leg teoria lui de experientele mele.

Am descoperit ca desi am avut multe experiente pana in momentul de fata, nu mi-am luat timpul necesar sa le evaluez pe toate, sa trag invatamintele si sa extrag lectiile pentru a le putea folosi pentru cresterea mea, insa pot spune cu toata sinceritatea ca acele putine experiente pe care le-am evaluat, experiente negative, dezastruoase, s-au transformat in urma evaluarii si analizei intr-un castig enorm. Am cautat efectiv beneficiile, am refuzat sa ma concentrez pe durerea provocata de gandurile mele si de efectele pe care le-am simtit, ci m-am focusat strict pe aspectele pozitive. Nu e usor sa duci o astfel de munca cu tine, nu e usor sa iei o experienta din care ai iesit poate sifonat, frustrat, dezamagit, sa-ti cauti partea ta de vina, sa accepti ca ai gresit, sa te iubesti si respecti in continuare, si apoi, sa cauti valoarea din toata povestea, sa cauti ceva bun si frumos in celalalt care ti-a provocat toate starile, sa-i spui apoi ca il apreciezi si sa-i multumesti pentru ce ti-a oferit si pentru valoarea ce a adus-o in viata ta! Sinceritate = vulnerabilitate = recunostinta = modestie = invatare = CRESTERE

Se merita toata munca asta ?? DAAAAAAAAAA! Fara doar si poate, da!! Pe mine m-a eliberat, mi-am luat o piatra de pe inima, am simtit cum ma debarasez de niste bolovani imensi care ma epuizau atat fizic cat si psihic. Dupa o astfel de curatenie, ma simt impacata cu mine, ma simt mai puternica si cu constiinta curata. De ce? Pentru ca legea suferintei spune ca gestionarea corecta a experientelor neplacute duce la o dezvoltare extraordinara. Din pacate, sau din fericire eu ma dezvolt mai mult in urma esecurilor/dezamagirilor asa ca ma gandesc  la fiecare experienta ca la ceva absolut util si necesar cresterii mele.  In acest fel, reusesc sa ma focusez fie pe castig, fie pe invatare, niciodata pe pierdere.

Ce e frumos atunci cand te afli intr-un proces de dezvoltare personala, e ca reusesti sa-ti invingi anumite temeri, sa treci de anumite bariere si blocaje care te tin in loc din a te manifesta asa cum ai fost creat, si renunti, incet, sa te mai comporti asa cum te-au invatat altii. Inveti sa ai inceredere in intuitia ta, in capacitatea ta de-a lua decizii, in abilitatile si talentele tale si nu in ultimul rand in viziunea ta. Cand iti doresti sa te dezvolti, cand iti setezi in minte imaginea a ceea ce iti doresti sa fii, cand devii intentionat in a invata si ramai fidel visului/obiectivului, incep sa apara incet-incet ideile, oamenii si situatiile care sa te ajute sa te apropii de ceea ce tu urmaresti. E uimitor cum se produce schimbarea si cum treci de la un nivel de constientizare la altul, dar mai ales cum se leaga relatiile si cum un pas facut de tine, chiar daca cu teama, creaza oportunitati si loc pentru a-ti permite sa mai faci inca 2-3 pasi.

E foarte usor sa-i conducem si invatam pe altii, dar munca cea mai grea se da in noi insine. Mi-am propus, asadar, sa nu vorbesc despre lucruri in care nu cred si care nu ma reprezinta, sa nu judec experiente pe care nu le-am avut si sa ma angajez mereu in procese prin care n-am trecut. Pentru a integra cat mai bine acest principiu ca uneori castig, alteori invat, aleg sa le fiu pe  deplin recunoscatoare tuturor celor care au avut un impact si o contributie in viata mea, ma lupt sa identific castigul sau lectia din fiecare situatie, iar greselile/partile mai putin placute, le folosesc pentru a ma feri data viitoare sa nu cad in aceeasi capcana.

Reclame

Un gând despre „Uneori castigi, uneori inveti

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s