Imaginea de sine

self-esteem

Imaginea de sine joaca un rol cheie in comportamentul uman, si implicit, in rezultatele noastre. Daca sapam putin si mai adanc, putem constata ca ceea ce ne determina comportamentele nu sunt cunostintele pe care le-am acumulat de-a lungul vietii, ci credintele si convingerile care sunt adanc inradacinate in subconstientul nostru si care ne imping la actiune.

Toate aceste convingeri se reflecta in absolut toate domeniile vietii noastre si desi de cele mai multe ori nu intelegem de ce «  ni se intampla » unele lucruri sau de ce « ni se intampla doar noua «  unele lucruri, aceste lucruri se intampla din cauza a ceea ce credem despre noi in adancul sufletului, chiar daca nu constientizam acele ganduri.

« Omul este produsul propriilor ganduri » scrie Dr. David J. Schwarz in cartea sa « Puterea magica a gandului », ceea ce inseamna ca nu poti sa fii, sa ai sau sa faci mai mult decat crezi ca poti.

Gandurile tale sunt predominant negative, critice si indoielnice? Asta inseamna ca exact asta transmiti si fix asa te comporti, drept urmare, si rezultatele tale sunt pe aceeasi frecventa energetica.

Daca, in schimb, gandurile tale au la baza convingerea ca poti reusi in viata, ca meriti sa fii fericit, iubit si implinit, toate aceste credinte se vor reflecta in comportamentul tau, in actiunile si in rezultatele tale!

In saptamanile care urmeaza, voi posta mai multe articole pe acest subiect, al imaginii de sine, din varii motive, printre care :

  1. Constientizand importanta dezvoltarii imaginii de sine, am intrat intr-un program de 8 saptamani care abordeaza strict acest subiect, si constientizarile sunt wwoooww!!!
  2. Imaginea de sine este responsabila in mare parte de « zona posibilului » cum o denumeste Dr. Maxwell Maltz in cartea sa Psiho-cibernetica: «  Imaginea de sine stabileste limitele implinirii individuale. Ea defineste ce puteti si ce nu puteti. Extindeti-va imaginea personala si va veti extinde « zona posibilului ». Dezvoltarea unei imagini de sine adecvate realiste pare sa inspire individului noi aptitudini, noi talente si practic sa transforme esecul in succes »

Tu ce ganduri multiplici zi de zi, prin importanta pe care le-o acorzi?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s